Je dag starten met een bewuste intentie

bewuste intentie

Het is maandag, de week is weer begonnen. Voor je het weet zit je weer vast in de drukte en sleur van alledag. Of ga je het deze keer anders doen? Kies je vanaf vandaag voor jezelf? Voor bewuster leven en meer genieten? Ik hoor je bijna denken: makkelijker gezegd dan gedaan. Want er zijn nou eenmaal veel dingen die je aandacht vragen. Er zijn dingen die je moet doen. Vandaag vertel ik je hoe je kunt zorgen dat je bewuster van je dagen kunt genieten.

Ken je dat? Je klimt uit bed, gaat douchen, ontbijten en start je dag. Twee keer knipperen met je ogen en je staat plots achter het fornuis het avondeten klaar te maken. Heh?! Maar het was een uur geleden nog ochtend? Mij gebeurde dit dagelijks en af en toe merk ik nog dat ik weer in oude gewoontes wil vervallen (want, vertrouwd). Toch kun je met een simpele aanpassing in je dagelijkse leven meer bewust genieten en zelfs meer energie creëren. Dat wil jij toch ook?!

Start je dag bewust

Hoe dan? Dat is heel simpel. Start je dag bewust. Neem ’s ochtends rustig de tijd om je dag te beginnen. Voor de één voelt het misschien prettig om een rondje te gaan hardlopen, of de dag te starten met een fijne yogasessie om je spieren te stretchen. Maar het kan net zo goed zijn dat je het heerlijk vindt om op te staan als de rest van het huis nog in diepe rust is, om dat ene boek te lezen dat maar op de plank blijft liggen. Of wat dacht je van in alle rust een kopje (warme, yes!) koffie drinken? Kortom, het maakt niet uit wat het is, als het maar bij je past. Door elke ochtend dat bewuste momentje voor jezelf in te lassen, zorg je ervoor dat je de dag ontspannen begint.

Ik neem me voor vandaag…

Met een bewuste intentie de dag starten helpt je focussen. Bedenk iets wat je die dag wilt nastreven. Bijvoorbeeld: ik wil minstens drie mensen complimenteren, ik wil na mijn werk op de bank ploffen met een goed boek, ik wil vandaag die ene taak af hebben. Ik noem maar wat. Het maakt niet uit wat die intentie voor jou is, belangrijk is alleen dat hij haalbaar is en dat je ervoor wilt gaan. ’s Avonds naar bed gaan met de gedachten dat je die bewuste intentie waar hebt gemaakt geeft een heel voldaan gevoel. Ook als je focus verliest, helpt het je die weer terug te brengen. Een bewuste intentie maakt positieve energie los!

Probeer eens vijf dagen lang elke dag met een vast ochtendritueel te beginnen (eentje waarin je zelf centraal staat) en een bewuste intentie vast te zetten en na te streven. Wat zeg je ervan? Ga je de challenge aan?

Is dit ook wat voor je?

2 comments

  • Reply Saskia 12 september 2017 at 09:50

    Mooi en herkenbaar artikel! Ik heb nooit echt ‘rustig’ de tijd ’s ochtends, aangezien ik al om 07:00 @ mijn werk moet staan… Toch begin ik ze wel steeds rustiger en dit geeft echt een fijn gevoel om op die manier naar werk te gaan. Ik dacht altijd nog snel even dit, en dat.. Oh en dat nog! En nu laat ik soms de boel de boel en zie het wel weer :-)

    • Reply Milou 18 september 2017 at 14:13

      Het kan sowieso al helpen om een stuk losser om te gaan met ‘wat je moet doen’. Ik legde mezelf ook altijd veel te veel dingen op. Niet haalbaar en wel stress. Fijn dat het jou ook steeds beter af gaat!

    Laat een comment achter