Zwangerschapsupdate – 38 weken zwanger

Daar ben ik weer! Twee weken voorbij betekent een update. Ja ik ben er dus nog steeds, ik waggel nog rond! Hoe bevallen die laatste loodjes mij nou eigenlijk? 38 weken zwanger.

Zoals ik al zei, ik waggel dus nog lekker rond. Of nou ja, lekker… Het word me allemaal een beetje zwaar en veel maar het echte aftellen is begonnen! 38 weken zwanger, hoe gaat het nu?

Kwaaltjes

Kun je het nu nog kwaaltjes noemen? Of zijn het uitputtingsverschijnselen? In elk geval is het nog altijd dagelijks een brandend feest in mijn keel. Maagzuur is nog steeds goed aanwezig. Verder breekt mijn rug zowat in tweeën en slaap ik niet meer. Maar hé, ik klaag niet. Of eigenlijk gewoon wel. Ik ben er helemaal klaar mee (en voor), kom maar op!

Dikke walrus

Ja, ik ben officieel een dikke walrus. Al moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk al wel was. Zo kan ik amper opstaan van de bank of uit bed. Ik kan mijn eigen schoenen niet meer aandoen en mijn jas gaat niet dicht. Dan komen er nog de ongemakken waar je van te voren totaal niet aan denkt. De leukste vind ik zelf toch wel deze: moeilijk avondeten. Ik weet wat jullie denken, dat komt door het maagzuur! Maar niets is minder waar. Als ik aan tafel zit om te gaan eten moet ik mijn bord zowat op de rand van de tafel zetten want ja, ik kan niet meer zover aanschuiven tegenwoordig. Ik kan gewoon niet meer bij mijn eten! Ik weet zeker dat niet-zwangeren daar nooit aan gedacht hadden (ik niet in elk geval). Maar als dikke walrus hobbel ik nog overal vrolijk naar toe. Zo ga ik vrijdag gezellig met vriendinnen wat eten. Ik vermaak me wel dus.

11 dagen

Nog 11 dagen tot ik uitgerekend ben. Er zijn mensen geweest die vragen of ik al iets merk. Ik merk echt totaal niks. Ik heb ook niet het idee dat het ooit echt gaat gebeuren. Dat ik ga bevallen, dat het begint. Maar natuurlijk weten wij allemaal dat dat wel zo is. Mijn gevoel zegt dat de baby voorlopig nog wel lekker zit dus ik zal nog even verder moeten waggelen!

Tot de volgende update! (die er hopelijk niet meer komt…)

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om deze zwangerschapsupdate te lezen!

 

 

 

Follow me on: Facebook/Twitter/Bloglovin/Instagram

Is dit ook wat voor je?

4 comments

 • Reply Femke 16 september 2015 at 06:36

  Haha, ik moest lachen om je zin “Ja, ik ben officieel een dikke walrus”.. Ik hoop dat je dat in het echt wel wat anders ziet, maar ik snap dat je dit zo bedoelt haha. Nog heel even volhouden meid, je bent er bijna!

 • Reply Jess 16 september 2015 at 07:15

  Herkenbaar. :-) buiten mijn schoenen aandoen lukt alles voor de rest wel. Het is niet gemakkelijk om uit de zetel te geraken, maar ik geraak er wel uit. Ik had vooral niet verwacht hoeveel pijn mijn rug en heupen zouden doen. Ik kan mij totaal niet meer voorstellen hoe het is om zonder die pijn te leven. Er is ook geen moment ‘pauze’. Ng even!

 • Reply Desiree 16 september 2015 at 17:08

  Ah! Wat cool om dit te lezen! Zo spannend! Het zal mij benieuwen wanneer het gaat gebeuren! Veel succes met de laatste lootjes en vooral geniet! (in hoeverre dat nog kan)

 • Reply priscilla 16 september 2015 at 23:41

  Ja een dikke walrus, zo voel ik me ook.. en dat terwijl ik pas bijna 31 weken zwanger ben. Oh ik kan je gevoel helemaal herkennen.. er klaar mee zijn en er klaar voor zijn, maar niet weten wanneer er wat gaat gebeuren. Succes met de laatste loodjes .. voor je het weet is de kleine er :)

 • Laat een comment achter