Zwangerschapsupdate – 26 weken zwanger

Zwangerschapsupdate

Bron

Week 27 gaan we deze week alweer in. Van de ene kant vind ik 26 weken zwanger al erg ver klinken, van de andere kant vind ik “nog 14 weken te gaan” er ver lijken. Vandaag weer een zwangerschapsupdate.

Hoewel ik natuurlijk graag wil dat de baby nog netjes 14 weken blijft zitten ben ik wel elke keer een stuk nieuwsgieriger naar die kleine man. Hoe zou hij er uit zien, op wie zou hij lijken? Is het een makkelijke baby of een moeilijke? Zou hij net zo druk zijn als hij er eenmaal is, als dat hij nu in mijn buik is? Steeds meer vragen en het antwoord komt elke week een stukje dichterbij.

Kwaaltjes

De hormonen waarover ik in de vorige update sprak houden zich de laatste weken gelukkig weer rustig. Erg fijn! Verder merk ik vooral dat het steeds lastiger bewegen wordt met m’n babybump. Er zijn dagen dat het prima gaat maar er zijn ook dagen dat ik mijn vriend moet vragen om mijn veters te strikken, me uit de stoel te helpen of dat ik “mijn buik even moet goedleggen” in bed. Gelukkig helpt hij super goed en is ‘ie heel lief dus dat is wel fijn. Het steeds afhankelijker worden van anderen vind ik wel vervelend maar dat zal steeds meer zijn in het laatste trimester. Hele stukken wandelen is voorlopig ook verleden tijd.

Discozwemmen

Had ik het de vorige keer over een dansende baby, is dat twee weken later veranderd in discozwemmen. En dan het liefst ’s nachts als mama probeert te slapen. De hele dag door heeft ‘ie het mega druk met weet ik veel wat en ’s nachts maakt hij me wakker als ik omdraai om op mijn zij te gaan liggen. Want meneer vindt dat niet lekker liggen.. Zo heb ik er de afgelopen week al 2 nachten van 2 uur slaap op zitten. Dan kunnen we alvast oefenen zullen we maar zeggen.

Controles

Afgelopen maandag hebben we weer een controle gehad. Deze keer mochten we helaas niet naar onze kleine vent kijken via een echo. Dat mag pas weer bij 30 weken. Nog even geduld dus. Verder is mijn gewicht, bloeddruk etc. wel gecontroleerd. Op naar die 30 weken, dan kunnen we weer eens kijken wat hij allemaal aan het doen is in mijn buik!

 

Deze week dus een redelijk lange update, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

 

 

Follow me on: Facebook/Twitter/Bloglovin/Instagram

 

Is dit ook wat voor je?

8 comments

 • Reply Monique | WritingMonique 24 juni 2015 at 08:17

  Wat een leuk artikel weer! Discozwemmen; fantastisch! Hij is nu al een nachtmens haha!

  • Reply Milou 24 juni 2015 at 12:55

   Dankjewel Monique. Haha, inderdaad. Jammer dat ik zelf niet zo’n nachtmens ben!

 • Reply Femke 24 juni 2015 at 10:01

  Wat leuk geschreven, hopelijk heb je nog een fijne zwangerschap tot hij geboren wordt :-)!

  • Reply Milou 24 juni 2015 at 12:55

   Lief van je, dank je Femke!

 • Reply Jess 24 juni 2015 at 12:19

  leuke update. Misschien een persoonlijke vraag, maar ik ben exact even ver en vroeg me af hoeveel je bent bijgekomen? Natuurlijk hangt dat af van persoon tot persoon, maar ik vind het moeilijk om een idee te hebben of ik veel of weinig bijkom. Jou beschrijving van je buik goed leggen, begrijp ik maar al te goed :-)

  • Reply Milou 24 juni 2015 at 12:58

   Dankjewel Jess! Wat leuk dat je even ver zijn! Ik ben, als ik kijk naar mijn startgewicht nu 4 kilo bijgekomen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik eerst 3 kilo ben afgevallen. Dus als je vanaf daar rekent is het eigenlijk 7. Maar net hoe je het bekijkt. Ik vind het ook lastig of dat ‘normaal’ is..

 • Reply Milou 27 juni 2015 at 13:47

  Leuk om te lezen zeg! Ik hoop voor je dat die 14 weken voorbij vliegen, maar aan de andere kant ook weer niet want je gaat (hoor ik) nog zo’n leuke tijd tegemoet!

  • Reply Milou 5 juli 2015 at 16:34

   Ja dat dubbele gevoel heb ik ook wel. Van de ene kant wil ik dat het voorbij vliegt maar van de andere kant wil ik ook nog wel even genieten. Het is toch heel bijzonder!

  Laat een comment achter