6x tips tegen de griep

griep

Nou ja, ik bedoel niet helemaal tegen griep, meer hoe je er zo snel mogelijk vanaf komt. Want zeg nou eerlijk, niemand heeft toch tijd om ziek te worden? De afgelopen dagen was ik geveld door de griep. Met de tissuedoos onder mijn arm rende ik snotterend achter mijn dreumes aan terwijl mijn hoofd aanvoelde als een baksteen. Eén ding was zeker, ik moest zo snel mogelijk van de griep af. Zo deed ik dat.

Vlierbessensiroop

Dit was nieuw voor mij. Omdat ik zo snel mogelijk van mijn griep af wilde zijn, zocht ik op internet naar middeltjes om dit griepje versneld uit mijn lichaam te krijgen. Vlierbessensiroop was de oplossing! Vlierbessen staan er (schijnbaar) om bekend dat ze het immuunsysteem versterken en virussen tegenwerken. Ik nam een paar eetlepels vlierbessensiroop per dag en moet zeggen, het ging redelijk snel beter!

Veel drinken

Gouwe ouwe. Veel drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen snel uit je lichaam verdwijnen. Dus ook je ziektekiemen. Wegwezen met die krengen. Nu moet je natuurlijk niet liters cola achterover slaan. Als we het hebben over veel drinken dan bedoel ik natuurlijk water (dûh) of thee. Vooral kruidenthee werkt erg fijn!

Vroeg slapen

Ga ’s middags met je kind een dutje doen en zorg dat je ’s avonds op tijd onder de wol ligt. Je lichaam herstelt zichzelf het beste wanneer je slaapt en dus moet je zorgen dat je zoveel mogelijk uurtjes meepakt.

Kippensoep

Het schijnt niet uit maken of je verse kippensoep maakt of hem uit blik eet, kippensoep helpt! Nu heb ik het geluk dat de tante van mijn vriend echt overheerlijke kippensoep maakt, en wij vaak wel een bakje in de vriezer hebben liggen.

Stomen

Dit vind ik verschrikkelijk maar als ik echt héél erg verkouden ben, doe ik het graag. Stomen. Voeg een beetje eucalyptus toe een kokend water (of toco tolin) en ga er met een doek over je hoofd boven hangen. Je verkoudheid komt los. Succes gegarandeerd. Het enige nare vind ik, dat het heel heet is. En dat wanneer je er ook maar een druppel teveel in doet, het op je ogen en luchtwegen slaat. Ja, ik snap dat je je ogen dichtdoet maar ik voel het er dan doorheen branden..

Werken vanaf de bank

Geduld is die key to succes tijdens de griep. Iets wat de meeste van ons missen. Ik heb het geluk dat ik mijn werktijden zelf kan indelen en dus heb ik afgelopen werkdagen doorgebracht vanaf te bank. Glas water, tissues, paracetamol, laptop op schoot en gaan!

Is dit ook wat voor je?

Geen comments

Laat een comment achter