Ondernemend én onhandig – Raimke van den Beemt- Groothuizen

Ondernemend én onhandig

Een hele tijd geleden ontving ik een boek dat mijn interesse direct had gewekt. Ondernemend én onhandig. Twee dingen die bijna dagelijks in mijn leven voorkomen. Als freelancer ben ik veel bezig met ondernemen. Hoewel, ik probeer het zo goed mogelijk te doen. Het helpt dat mijn vriend ook ondernemer is en we kunnen sparren over bepaalde dingen. Onhandig zijn daarentegen is wél mijn tweede natuur. Ik kon dus niet anders dan nieuwsgierig zijn naar dit boek!

Kun je succesvol ondernemen als je heel erg (of een beetje) onhandig bent? Jazeker! Sterker nog, onhandig zijn kan zelfs enorm in je voordeel werken. Persoonlijke anekdotes van een succesvolle onderneemster, die door haar onhandige aard regelmatig in onhandige situaties belandt. Naast haar persoonlijke anekdotes, deelt ze in dit boek de lessen die ze als ondernemer uit deze situaties trok.

Aan de tekst op de achterflap te lezen is het vrij duidelijk waar dit boek over gaat. De onhandige acties van een onderneemster. Je weet dus wat je kunt verwachten maar nog niet hoe dit precies is vorm gegeven. Wanneer je begint in het boek krijg je een fijne inleiding over wie de schrijfster eigenlijk is, het boek gaat tenslotte over haar en haar onhandigheid. Die achtergrondinformatie blijkt handig te zijn voor de rest van het verhaal. Het boek is opgebouwd uit zogenaamde onhandige ervaringen van de schrijfster die zij gekoppeld heeft met lessen die ze leerde op het gebied van ondernemen.

‘Je hoeft niet perfect te ondernemen, fouten maken hoort erbij!’

Dat is denk ik het mooiste aan dit boek. Fouten maken hoort erbij. Waarom zou je niet open zijn over die fouten? We maken ze allemaal en in plaats van ze te verdoezelen, moeten we ze omarmen en zien wat we van ze geleerd hebben. Het boek laat op een heel speelse wijze zien dat het op een leuke manier kan. Natuurlijk, op het moment zelf voel je je dom en schaam je je. Maar er zijn altijd lessen te leren. Mocht je een beginnende ondernemer zijn dan is dit boek een aanrader, je zult zien dat je niet de enige bent bij wie het niet meteen vlot verloopt!

Ondernemend én onhandig

 RATING: 4/5

 

Is dit ook wat voor je?

Geen comments

Laat een comment achter