4x Toen voelde ik me een echte moeder!

De meeste moeders kennen het wel, die momenten waarop je jezelf hoort praten of iets ziet doen waarvan je denkt: och, nu ben ik een échte moeder. Het kunnen de meest onzinnige dingen zijn die je doen beseffen dat je officieel in de moederhoek thuis hoort. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je moeder vroeger deed en waar jij een onwijze hekel aan had, die je nu opeens zelf ook doet. Vandaag vertel ik op welke vier momenten ik me een echte moeder voelde.

De hele dag waarschuwen

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder soms een hele dag aan het waarschuwen was. Een tijd lang heb ik oprecht gedacht dat ze dat alleen maar deed omdat ze het leuk vond, dat het haar hobby was. Daar beschuldigde ik haar vroeger dan ook graag van. Een paar weken terug zat Jesse niet zo lekker in zijn vel, hij was al een paar weken niet lekker en werd daar vervelend van. Heel begrijpelijk. Maar vervolgens deed hij alles wat niet mocht. Met als gevolg dat ik de hele dag vulde met waarschuwen. Ja, toen heb ik nog even met weemoed terug gedacht aan mijn moeder. Het was dus toch niet haar hobby.

Liefde in overvloed

Soms zit ik met een dromigere en verliefde blik naar mijn kinderen als ze samen op de bank zitten (liggen in T.’s geval) en even tv kijken (oh nee toch, loedermoeder). Ja, ik ben zo’n moeder die haar kinderen wel eens tv laat kijken en ja ik ben ook zo’n moeder die helemaal stapelverliefd is op haar eigen kinderen en hen altijd de leukste en de knapste vind!

“Er zit iets op je gezicht!”

Elk kind heeft hier een hekel aan, ik weet het zeker. Als er vroeger iets vies op je gezicht zat, dan kon je moeder nog wel eens lekker haar vinger natmaken met haar eigen speeksel om dat vuil snel van je gezicht te poetsen. Vreselijk! Maar toch iets waar ik me zo af en toe schuldig aan maak. Net als we weg moeten presteert meneer van 2 het om helemaal onder te zitten en dan moet dat toch even snel schoon!

Samen genieten

Helemaal niets doen in het weekend en gewoon lekker met z’n vieren thuis zijn, dat is toch heerlijk? Genieten van mijn gezin. Echt zo’n moederding. Ik vind het bijvoorbeeld helemaal gezellig om met z’n vieren te gaan wandelen of naar het bos te gaan. De meest degelijke dingen zijn nu eenmaal gezellig om met je gezin te doen!

Bakmoeder

Geen bakfietsmoeder (nog niet) maar een bakmoeder. Het is niet heel goed voor de lijn maar wel hartstikke gezellig om samen allerlei dingen te bakken. Van taarten tot cupcakes en koekjes. Af en toe komt er ook nog wel iets gezonds voorbij zoals bananenbrood. Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn;-).

Herken jij deze situaties? Wanneer voelde jij je een echte moeder?

 

Is dit ook wat voor je?

Geen comments

Laat een comment achter