Mijn liefde voor boeken

Boeken spelen een belangrijke rol in mijn dagelijkse leven. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even tijd vrij maak om een paar bladzijdes te lezen. Het is niet voor niks dat ik samen met een andere blogger (Milou van LifestyleLou) een aparte boekenblog ben begonnen om mijn liefde voor boeken met anderen te kunnen delen. Maar hoe is mijn liefde voor boeken ontstaan?

Zoals ik al zei gaat er geen dag voorbij dat ik niet lees. Daarnaast schrijf ik regelmatig recensies op onze boekenblog Lou Books over de boeken die ik gelezen heb. Ik vind het leuk om met andere te kletsen over boeken en boeken aan te bevelen (of juist niet). In mijn omgeving krijg ik dan ook vaak de vraag ‘of ik nog leuke boeken weet’. Dan ben je bij mij aan het goede adres want ik heb altijd wel wat te vertellen over boeken!

Bibliotheek & een rijke fantasie

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik lezen leuk gevonden. In groep drie begon dat met AVI boekjes en ik ben nooit gestopt met lezen. Als kind werd ik super enthousiast van een bezoekje aan de bibliotheek. Dat klinkt nogal suf, ik weet het. Maar maak je geen zorgen, ik vond bezoekjes aan de speelgoedwinkel minstens zo leuk ;-). Wat ik me nog goed kan herinneren uit mijn kindertijd, is de rijke fantasie die ik altijd heb gehad. Met vriendjes en vriendinnetjes verzonnen we hele verhalen over hutten en ondergrondse gangen. En dat terwijl we gewoon in de bosjes naast het voetbalveld wat takken verzamelden om een hut te bouwen. Toen verzon ik al verhalen, die ik opschreef en bundelden (mijn eerste eigen boek was geboren!). Dat vond ik dan ook leuk aan lezen, je fantasie gebruiken om het verhaal tot leven te wekken.

Weg van het dagelijkse leven

Nog steeds vind ik het erg prettig om me mee te laten voeren door een goed verhaal. Even weg van het dagelijkse leven en me verliezen in een goed boek. Elke dag maak ik bewust tijd om even te lezen. Soms is dat een aantal hoofdstukken, een andere keer is dat één bladzijde. Vaak lees ik voor het slapengaan, dat helpt mij om de dag als het ware van me af te laten glijden en rustig in slaap te kunnen vallen. Lezen werkt dus echt ontspannend voor mij. Daarnaast geloof ik dat mijn woordenschat en liefde voor schrijven zijn voortgekomen uit het lezen van boeken.

Toen J. geboren was, kon ik niet wachten om boekjes voor te lezen. Helaas vond meneer er geen klap aan. Toch bleef ik stug boekjes voor hem kopen en nu, bijna 2 jaar verder, begint hij het eindelijk leuk te vinden (yes, de aanhouder wint!). Ik hoop dat mijn kinderen mijn liefde voor lezen overnemen maar mocht dat niet zo zijn, dan is dat natuurlijk ook hartstikke prima!

Lees jij graag boeken? En heb je altijd al veel gelezen of is dit de laatste jaren toegenomen?

Is dit ook wat voor je?

6 comments

 • Reply Dionne 8 september 2017 at 07:26

  Ik vind het soms ook heerlijk om even helemaal in een boek te zitten na een drukke werkweek :D

  • Reply Milou 9 september 2017 at 13:28

   Fijn he?! Even lekker je hoofd leegmaken:-)

 • Reply Isabelle 8 september 2017 at 10:21

  Ik vind het heerlijk om boeken te lezen! Door werk en drukte heb ik heel lang geen boek vastgehouden, maar inmiddels ben ik weer begonnen. Ik ben begonnen met het boek Slachthuis 5 van Kurt Vonnegut. Dit doe ik samen met zo’n 1000-en anderen via Alberto Rosende’s Book Club (instagram: @rosendereads).

  • Reply Milou 9 september 2017 at 13:28

   Oh dat is ontzettend leuk, zo’n boekenclub! Ik heb ook een tijd minder gelezen door drukte maar probeer nu hoe dan ook elke keer iets te lezen:-)

 • Reply Saskia 10 september 2017 at 20:32

  Ja boeken. Lezen, love it! Echt een favoriete hobby. Dan ook echt dolblij met mijn mega grote boekenkast (foto’s te vinden op mijn blog bij de categorie Home Sweet Home) <3

  • Reply Milou 11 september 2017 at 15:41

   Oh ik ga echt kijken. Ben nu stiekem al een beetje jaloers op je boekenkast, haha. Ik wil ook zo graag een grote boekenkast maar daar is geen plaats voor helaas..

  Laat een comment achter